T Á J É K O Z T A T Á S2022. július 2-től az élelmiszerboltok már nem fogadhatnak el SZÉP-kártyát

A 781/2021-es kormányrendelet értelmében az élelmiszert árusító – a jogszabály mellékletében felsorolt 47-tel kezdődő TEÁOR’08 főtevékenységű – üzletek 2022. július 1-ig fogadhatnak el SZÉP-kártyát.

Tekintettel a jogszabályi határidőre, az OTP Pénztárszolgáltató június 20-át követően már nem köt élelmiszerbolttal új SZÉP-kártya-elfogadói szerződést, mert már nem lenne elég idő beállítani az elfogadást a határidőig.

Meglévő, élő szerződéssel rendelkező élelmiszerbolt ügyfeleinknél július 2-től állítjuk/állíttatjuk le az OTP SZÉP kártya elfogadást, amivel kapcsolatban mindenkinek e-mail tájékoztatást küldünk.

Az OTP Bank által biztosított POS terminált használó ügyfeleink esetén OTP SZÉP kártya elfogadás központilag kerül tiltásra, így július 2-től technikailag nem lehet majd OTP SZÉP kártyát elfogadni a terminálokon, az esetlegesen elindított tranzakció sikertelen lesz. Ugyanakkor ahhoz, hogy a terminál készüléken meg se jelenhessen a SZÉP-kártya elfogadás opció, vagyis kezdeményezni se lehessen SZÉP-kártyás fizetést, egy napzárást kell indítani az érintett terminálokon július 2-án reggel, vagy az első használati napon.

A nem OTP Bankos terminált használó ügyfeleink esetén az OTP Pénztárszolgáltató írásban fogja kérni az összes érintett terminál üzemeltetőt az OTP SZÉP kártya elfogadás megszűntetésére az élelmiszerboltokban. A technikai részletekről az üzemeltető tud tájékoztatást adni.

OTP Pénztárszolgáltató Zrt.


 


H I R D E T M É N Y

a SZÉP-kártya alszámlái közötti átjárhatóság meghosszabbításáról

Ezúton tájékoztatjuk tisztelt kereskedő partnereinket, hogy a 784/2021-es kormányrendelet* 2022. december 31-ig meghosszabbította a SZÉP-kártya alszámlái (zsebei) közötti átjárhatóságot.

A döntés értelmében 2022. december 31-ig az összes OTP SZÉP kártya elfogadóhelyen bármelyik zsebről fizethetnek.

A jogszabályváltozással kapcsolatban kereskedő partnereinknek teendője nincs, szerződésüket nem szükséges módosítani.
 

2021. december 29.
OTP Pénztárszolgáltató Zrt.

* A Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 76/2018. (IV.20.) Korm. rendelet módosításáról szóló 784/2021. (XII.24.) kormányrendelet
H I R D E T M É N Y

A SZÉP-KÁRTYA ALSZÁMLÁI KÖZÖTTI ÁTJÁRHATÓSÁG MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL

 

Ezúton tájékoztatjuk Kereskedői Partnereinket, hogy a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 76/2018. (IV. 20.) Korm. rendelet módosításáról szóló 617/2021. (XI.8.) kormányrendelet 2022. szeptember 30-ig meghosszabbította a SZÉP-kártya alszámlái (zsebei) közötti átjárhatóságot.

A módosításnak köszönhetően jövő év szeptember végéig minden OTP SZÉP kártya elfogadóhelyi partnerünk bármelyik zsebről elfogadhat fizetést.

 

A meghosszabbított határidővel kapcsolatban Önöknek semmilyen teendőjük nincs, mind a kártyaelfogadó (POS) terminálokon, mind pedig online működni fog a három zseb elfogadása 2022. szeptember 30-ig.

 

2021. november 9.
OTP Pénztárszolgáltató Zrt.


 

H I R D E T M É N Y

AZ OTP SZÉP KÁRTYA ELFOGADÁS ÁTMENETI MÓDOSÍTÁSÁRÓL

 

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Kereskedő Partnereinket, hogy a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 76/2018. (IV.20.) Korm. rendelet módosításáról szóló 178/2021. (IV.15.) Korm rendelet szerint „2021. december 31-ig az Szja tv. 71. § (1) bekezdése alapján béren kívüli juttatásként az egyes alszámlákra utalt Széchenyi Pihenő Kártya juttatást a szolgáltató a Széchenyi Pihenő Kártya elfogadói szerződésétől eltérően az 5. § (1) bekezdése szerinti eredeti alszámlánál meghatározott tevékenységi körébe tartozó szolgáltatás ellenértékének megfizetésére egy másik alszámlán lévő egyenleget is elfogadhatja”.

A jogszabály értelmében az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. 2021. április 25. és 2021. december 31. közötti időszakban a kereskedő partnerünkkel kötött szerződésben foglalt alszámla elfogadástól függetlenül egységesen minden OTP SZÉP kártya elfogadóhelyi partnere részére lehetővé teszi, hogy szolgáltatása ellenértékeként bármelyik alszámláról elfogadjon fizetést. Ennek technikai megvalósításáról a kereskedő partnereink által megadott kapcsolattartókat 2021. április 20-án e-mailben tájékoztattuk.

Az átmeneti időszakra a szolgáltatókkal korábban megkötött SZÉP-kártya elfogadói szerződést nem módosítjuk, az átmeneti időszak megszűnésével – 2022. január 1-től – minden szolgáltató újra csak a szerződése szerinti alszámláról fogadhat el fizetést.


2021. április 23.
OTP Pénztárszolgáltató Zrt.
___________________________

OTP SZÉP kártya elfogadók lehetnek szálláshelyek, belföldi előre összeállított utazási csomagokat értékesítő utazásszervezők, éttermi és mozgó vendéglátással foglalkozó szolgáltatók, közétkeztetők és szabadidős szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások. A szolgáltatások TEÁOR ’08 szerinti részletes listáját a Letölthető dokumentumok menüpontunkból érheti el.

OTP SZÉP kártya elfogadói szerződését megkötheti honlapunkon is. A részletekről tájékozódjon a Szerződéskötési folyamat menüpontban, a szerződéskötéshez szükséges adatokat az Online szerződéskötés menüpontban töltheti fel rendszerünkbe.

Az OTP SZÉP kártya programhoz elfogadóhelyként a következő fizetési módokkal tud csatlakozni amelyekről videókat tekinthet meg a hivatkozásokra kattintva:

Kérdése, problémája esetén hívja a +36 1 3666 222 telefonszámot, a 6-os gomb megnyomása után kollégáink szívesen állnak rendelkezésére.

Az OTP SZÉP kártya elfogadói szerződéssel rendelkező Partnereinknek ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk az elfogadóhely kereső szolgáltatásunkban. Kiemelt megjelenéshez keresse az elfogadóhelyi hirdetési és keresői emelt szintű szolgáltatásunkat, amelyről az info@otpszepkartya.hu e-mail címen kérhet részletes tájékoztatást.
 

template_error_txt
template-text
template-text